Noaberschap

4 jaar geleden · · 0 comments

Noaberschap

Alvast een kort overzicht van het jaar 2020 dat helaas cliché is geworden voor zovelen. Door Corona is alles moeilijker geworden. We geven natuurlijk niet zomaar op en juist door deze crisis is het nog duidelijker geworden dat noaberschap heel erg prettig is. Zo stapte ik begin maart op Johan af om te kijken wat we voor elkaar konden betekenen.

Johan is eigenlijk zijn hele leven al ‘alleen’. Geen vrouw en dus ook geen kinderen. Hij heeft vele hobby’s en kan in principe erg goed alleen zijn, maar gezelschap vindt hij ook erg prettig. Johan ken ik een beetje, hij is de overbuurman van mijn oma. Ik ben op hem afgestapt en heb laten zien wat mijn bedoeling is met Sammii Ouderengeluk. Hij vond het een mooi initiatief en ik besloot om 1x per week bij hem op visite te gaan om te kijken wat we konden doen. Een soort pilotfase, ook voor mij als startende ondernemer. De eerste paar afspraken kletsten we wat over het leven, onder het genot van een bak koffie of een kop thee. Ik vroeg hem wat hij graag wilde ondernemen. Al snel pakten we de draad op om wat actiefs te gaan doen. Johan is van zichzelf geen bankzitter, hij wilde met zijn boot (die in de haven in Enschede ligt) aan de gang om deze klaar te maken voor de zomer. Hij wilde graag 3 maanden van huis om te gaan varen. We hebben er aardig wat uurtjes ingestopt om de boot eerst schoon te maken en daarna voorzien van de nieuwe lak/beits. Met ondertussen wat gezellig tukkers geproat in de zon was het gezellig en goed vertoeven. Toen de boot klaar was voor vertrek mocht ik vanuit de haven met hem mee om de boot testen. Even op en neer naar de Zwaaikom in Hengelo. Hij zong vrolijk zijn eigen nummer, aangezien hij ook zanger is. Voor de liefhebber, het nummer heet ‘tante Jo’.

Eenmaal weer terug (eind september) pakten we de draad weer op en maakten we nieuwe plannen. Samen desem broden maken en de tuin op orde maken is een goed vervolg. Ook in 2021 ga ik mijn stinkende best doen om met mensen samen te werken en voor geluksmomenten te zorgen. Als u interesse heeft, of iemand die u kent die wel wat gezelschap op maat kan gebruiken voor een aantal keer in de maand, dan horen wij dit graag! Veel gezondheid in 2021 en ondanks dat we op gepaste afstand van elkaar moeten staan, zullen we dit toch samen moeten doen. Omkijken naar elkaar is ook erg belangrijk voor de geestelijke en zelfs de lichamelijke gezondheid. Daar is geen vaccin voor nodig , maar gewoon oprechte aandacht! Tot snel.

Patrick Dille
Sammii Ouderengeluk

Filmpje: Johan Aldenkamp live in de Cactus Hengelo

Categories: Nieuws

Geef een reactie