Waarom Sammii?

5 jaar geleden · · 0 comments

Waarom Sammii?

Al wandelend door de bossen (het Rutbeek) kom ik een man tegen met z’n hond. Ik groette hem en de man groette terug en zei heel enthousiast ‘lekker weertje hè’. Waarop ik antwoordde, ‘Heerlijk, mag het hele jaar wel zo zijn’.

Een graad of 23 was het, inclusief een lekker zonnetje. Voordat ik het wist vertelde de man vol trots over zijn zoon. Zwemmen kon hij erg goed, van kleins af aan al. Dat moest wel volgens de man want ze stonden hele zomers op de camping vlakbij het zwembad. Op school boekte hij ook al goede resultaten. Hij was net afgestudeerd als Gezondheidswetenschapper aan de Universiteit Twente. Alleen nu was zijn zoon wat te druk… Werken, werken en nog eens werken. Zijn zoon had een vriendin maar nog geen kinderen. Het leek de man dan ook erg leuk om in de nabije toekomst opa te worden. Zijn hond was zijn maatje, want hij vertelde dat zijn vrouw een aantal jaar geleden was overleden. Ik merkte tijdens het gesprek dat de man het erg prettig vond om gewoon even een gesprekje aan te kunnen gaan.
Zo heb ik dit soort dingetjes wel vaker. Iedereen die heeft weleens iemand aan de kassa zien staan en die maakte met u of met de kassamedewerker een praatje terwijl ze elkaar niet kennen. De meeste klanten die boodschappen doen en erachter staan denken, ‘Hé, schiet toch eens op’. Maar ik dacht vaak, diegene moet z’n verhaal kwijt en kan eenzaam zijn. Zo ook een paar weken gelezen. Een mevrouw (ik schat haar een jaar of 70) doet netjes haar boodschappen. Veel heeft ze niet nodig. Waarschijnlijk omdat ze morgen weer gaat omdat ze niet zoveel kan meenemen, maar ook om er weer even uit te zijn en een praatje te gaan maken met mensen die ze tegen zal komen. De kassamedewerker scant de paar boodschappen en de dame zet haar tas op de band neer. De kassamedewerker bied aan om de boodschappen gelijk in de tas te pakken. De vrouw zegt, ‘Graag, wat vind ik dat attent van jou jongedame!’. Ze had een lach op haar gezicht van oor tot oor. Voor de kassamedewerker was dit een kleinigheid, maar voor de vrouw was het volgens mij het moment van haar dag. Zo zou het meer moeten zijn. En daarom is ook onze slogan: Samen zijn. Klein gebaar, groot geluk.
Dit soort dingen (die iedereen in het dagelijkse leven meemaakt) heeft mij aan het denken gezet. Geluk is iets wat iedereen verdient. Jong en oud. Daarom wil ik met Sammii Ouderengeluk graag wat voor deze doelgroep betekenen. Sammii stamt af van ‘samen’ en de twee i’s staan voor  twee mensen tot elkaar komen. Met Sammii beantwoord ik de vraag: Waarom alleen zijn als dit niet hoeft?
Voor de een kan een paar uur in de week samen zijn al genoeg zijn. Even samen koffie dingen of meegaan naar een afspraak bijvoorbeeld. Altijd makkelijk en gezellig, wij staan zij aan zij als een beste vriend. Verder kunnen we nog even bijpraten over van alles en nog wat. Zijn er nog wensen van uw kant? Ook daar zullen we alles aan doen om deze te realiseren. Kortom, laten we het leven zo leuk mogelijk maken. Eenzaamheid kunnen we niet helemaal wegnemen, maar we kunnen wel een beetje meer geluk in uw leven brengen. Dat is ons doel…

Tags: Ouderengeluk

Categories: Nieuws

Similar posts

Geef een reactie